Lapsiperhe itämaan ihmeissä

Lapsiperhe itämaan ihmeissä

tiistai 3. tammikuuta 2017

Uusivuosi Töölönrannassa 
 

 
 


 
 

 
 

 
 
 

  
 

 

 
 
  
  
 
 
 

Edellinen vuotemme päättyi Helsingissä. Jo aamulla lähdin pikkukaupungista ja matkasin kohti pääkaupungin ostoskatuja, sen verran pakotti päästä alennusmyynteihin. Etsimääni (värikkäitä lasketteluhousuja) en löytänyt ja ilman sovittajaa en jaksanut etsiä lapsille talvikenkiä, joten melkein tyhjin käsin päättyi tämä ostosreissuni.
Koti-ikävä hiipi sisimpääni kulkiessani Helsingin katuja. Liikkeellä oli paljon venäläisiä turisteja, muslimiäitejä lapsineen, joka puolelta kuului vieraiden kielten sorina. Tämä on minun Helsinkini, kansainvälinen ja värikäs. Kuljin jalkaisin rannan kautta Töölöön, katselin juhlalavojen pystyttämistä, siniseksi valaistuja puistoja ja rantaa, ihmisiä. Vastaani tuli suuria perheitä, äitejä ja isiä lastenrattaita työntäen, isommat lapset rattaiden rinnalla toppahaaleissaan laahustaen. Samalla rannalla minäkin kauan sitten työnsin esikoistani uneen, samoilla reittejä olen kulkenut myöhemmin lenkeilläni vaunuja työntäen, myös isompia mukanani raahaten. Tämäkin oli ennen minun Helsinkini. Tajusin, että minun on sitä ikävä.
Majoituimme aitiopaikalle, Crowne Plaza Hesperiaan Töölönrannan reunalle. Kolmen hengen huoneemme ikkunasta oli näkymä suoraan sinisellä valaistuun juhlapaikkaan. Olisimme voineet viettää iltamme huoneessamme, Suomi 100 –juhlan tapahtumia ja ilotulitusta ikkunastamme seuraten. Mutta todellisuudessa tulimme Helsinkiin viettämään uuttavuotta lapsemme kummien seurassa, heidän kotonaan. Herkullisten ruokien (taisi olla seitsemän ruokalajin menu, menin jo aivan laskuissa sekaisin) välissä ulkoilimme tähtisadetta pöllyttäen ja piipahdimme katsomassa rannan tapahtumia. Oopperankulmilla seurasimme vastarannalta lähetettyä runsaampaa tähtisadetta.
Kolmelta yöllä palasimme hiljaisen Töölön läpi kyläpaikasta hotellillemme yksi lapsi mukanamme ja kömmimme tyytyväisinä sänkyihimme herkuista pinkeiden vatsojemme viereen. Kolme poikaa oli nukahtanut kyläpaikan vierassänkyyn jo hieman aikaisemmin, katsottuaan ensin tinasta, mitä uusi vuosi tuo tullessaan.
Näine hyvine on hyvä aloittaa vuosi 2017. Hyvää uutta vuotta teille kaikille!


Siivottu Töölönranta
uudenvuodenpäivän aamuna


Vain siniset valot muistuttivat
edellisen yön tapahtumista...


...ja Finlandia-talon seinässä aavistuksen
erottuva Suomi 100 -kajastus
 

 

2 kommenttia:

 1. Aikamoisia muutoksia teille tulossa. Kuvasi Kiinasta ovat olleet todella kiinnostavia, toivottavasti saadaan samaa Helsingistä. Kesälläkö siis palaatte? I am bag. Ei kun back.

  Kirsi the Takitar

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kesällä palaamme ja lupaan, etten osaa pysyä hiljaa Suomessakaan. Sen verran tätä juttua pulppuaa ja kirjoittaminen rentouttaa. Pelkästään juttuja Pekingistä riittää varmaan vielä kuukausiksi eteenpäin =D Welcome back, tervetuloa selkään - eiku takaisin

   Poista

Mukavaa jos jätät kommentin :)