Lapsiperhe itämaan ihmeissä

Lapsiperhe itämaan ihmeissä

lauantai 20. elokuuta 2016

Lukumökki


 
 
 
 
 
 
 
 
Samovaarissa keitetty savuinen tee maistuu aivan ihanalta
 
 
 
Toisilla on pihallaan leikkimökki, toisilla kesäkeittiö. Grillikatoskin löytyy monesta kodista, mutta kuinka monen pihalla mahtaakaan olla oikea lukumökki.

Kolmosen kummitädillä on. Kummisetä naputteli sellaisen viime kesänä ja ahkerassa käytössä se on kuulemma ollut. Kun tuuli puhaltaa harvan mökin raoista, on sisällä mukavan vilpoisaa lukea. Ja illan tullen sisällä on mukavaa istua iltaa ystävien kanssa. Olipa se kuulemma ollut neitsytkäytössä sikarikoppina viime syksyn viiletessä, kun rouva täytti pyöreitä vuosia.

Idea lähti vanhainkodin uusituista ikkunoista, kasasta kauniita vanhoja puisia ikkunoita, jotka saivat väistyä uusien tieltä ja näin pilattiin taas yksi kaunis jugendtalo. Ikkunat ovat talon silmät, näin sanotaan, eikä tosiaankaan mikään pistä silmään samalla tavoin kuin vanha talo, jossa on uusittu ikkunat ja näin pilattu talon ilme. Tai ennemminkin, kauneudellaan pistää silmään talo, jossa on vanhat puiset ikkunat, paksuine maalikerroksineen, leveine kittauksineen, jykevine kulmarautoineen ja hakoineen.
 
Kummit olivat hakeneet ikkunat ja pohtineet, mihin niitä voisi käyttää. Ja niin syntyi idea lukumökistä, joka valmistui täysin kierrättämällä.

Äiti keksi heti, mihin hänen lukumökkinsä voisi rakentaa.


Keskiyön kuvia kummitädin albumista*

*Julkaistu kummitädin luvalla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa jos jätät kommentin :)