Lapsiperhe itämaan ihmeissä

Lapsiperhe itämaan ihmeissä

lauantai 16. kesäkuuta 2018

Eurooppalaisessa koulussa ja lempidumplingpaikassani


 
 
 
 
 
 

 





 




 
 
Maanantain paniikkipäivän ja nukkumattoman yön jälkeen olin todella väsynyt, mutta onneksi seuraavan hyvin nukutun yön jälkeen hyppäsin virkeänä taksiin yhden naapurin ja isompien lasteni kanssa. Ajoimme näiden lasteni vanhaan eurooppalaiseen kouluun. Koska olimme vasta edellisenä iltana ottaneet yhteyttä koulusihteeriin ja tiedustelleet koulunkäyntimahdollisuutta lapsillemme pariksi päiväksi mutta saaneet luvan vain yhdeksi, menimme nyt vain pikavisiitille.  
 
 
Ihanassa auringonpaisteessa odottelimme kavereita välitunnille. Lapset kävivät moikkaamassa vanhoja ystäviään ja juttelemassa tutuille opettajille, joita he tapasivat välitunnin aikana. Seuraavan oppitunnin alkaessa lähdimme jatkamaan matkaa: lapseni kahdestaan Maan Coffeeeseen ja minä ystävieni kanssa kiinalaiseen ravintolaan, lempidumplingpaikkaamme. Olen kirjoittanut siitä varmasti useammat kerrat. Sen nimeä en muista, mutta se sijaitsee Liangmaqiaon Flower Marketin takana Maizidian-kadulla. Se on heti joen jälkeen kaikkein reunimmaisin ravintola joen vieressä.
 
Eksyimme aikoinaan tähän ravintolaan sattumalta. Se oli lähellä, kun lähdimme kiinantunnilta lounasaikaan ja etsimme mukavaa ravintolaa, josta löytää hyvää ruokaa. Tämä oli vakiopaikkamme, ruoka ei pettänyt koskaan ja kuten kuvista näkyy, sisääntulo on erityisen mielenkiintoinen. Koristeltua käytävää saa kulkea pitkän matkaa ennen kuin saapuu perille pieniin ravintolasaleihin. 
 
Toinen lähellä oleva lempiravintolamme on Flower Marketin lähellä oleva hot pot -ravintola (josta minä hotpotin ystävänä pidän tosin vielä enemmän).  
 
Tilasimme vakiojuttujamme värillisiä dumplingeja eli jiaozeja erilaisilla täytteillä: hieman tulinen maipo doufu (tofu), ananas ja kungpo jirou (kana ja maapähkinät). Etikkainen kurkkusalaatti on aina must ja lootuksen juuret loistavat. Loput valinnat olivat uusia kokeilujamme. 
 
Aiempi tarinani koulusta löytyy täältä.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa jos jätät kommentin :)