Lapsiperhe itämaan ihmeissä

Lapsiperhe itämaan ihmeissä

lauantai 16. kesäkuuta 2018

"Lähiruokaa" lähikiinalaisessa

Samana maanantai-iltana, kun kaikki lapset olivat palanneet kouluistaan, suuntasimme lähikiinalaiseen. Kävimme siis Pekingissä asuessamme harvoin ulkona syömässä, parasta kiinalaista saimme nimittäin kotona oman ayin tekemänä. Useissa paikoissa ruoka oli pienoinen pettymys, olihan se kaukana siitä tulisesta ruoasta, johon olimme tottuneet Singaporessa asuessamme. Tähän ravintolaan emme olleet tajunneet edes astua sisään, sillä pelkästään jo nimi oli karkoittanut meidät. Linda's. Sen nimisen paikan täytyy olla jotain vastaavaa rupuamerikkaista kuin Hungry Horse, Linda'sin viereinen ravintola Pinnacle Plazalla.
 
Vaan ei, Linda's on ravintola, jossa saa aitoa pekingiläistä ruokaa. Sinne menimme Linnin ja lastemme kanssa maanantai-iltana. Kuopus halusi ehdottomasti tilata lemppariaan, paistettua riisiä, mikä tarjottiin suloisessa lasten emalikattilassa (2. kuva alhaalta). Isommat pojat valitsivat pöytäämme nuudelia, jonka ainekset itse sekoitetaan pöydässä (alin kuva), kung bao -kanaa ja seesamin siemenillä ja joulumausteilla maustettuja kiinalaisia lihapullia. Tytär valitsi tofua ja sieniä (2. kuva ylhäältä).
 
Minä valitsin muutaman must-have -herkkuni: fermentoitua tofua (ylin kuva) ja kuivia tulisia vihreitä papuja (3. alin kuva) sekä munakoisoa raa'alla valkosipulilla maustettuna (alin kuva). Pavut etenkin ovat hyvin tyypillinen pekingiläinen ruoka.
 
Tarjoilija näytti kummastuneelta kuullessaan tilaukseni fermentoidusta tofusta, se tuskin on monen länkkärin herkku. Hän on tuskin ollut töissä ravintolassa vuosi sitten, jolloin usein kävimme siellä vieraiden kanssa syömässä ja aina pöytään tuotiin tätä herkkua.
 
Oi joi, vieläköhän ehtisin kerran tähän ravintolaan tämän lyhyen matkamme aikana...
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa jos jätät kommentin :)