Lapsiperhe itämaan ihmeissä

Lapsiperhe itämaan ihmeissä

torstai 14. kesäkuuta 2018

Ystävien jäähyväisjuhlassa

 
 
 
 
 

 

 Ystävämme Pekingistä muuttavat kesällä Suomeen. Siinähän ei muuten olisi mitään erikoista - mutta kun he sattuvat olemaan saksalaisia ja asuneet Aasiassa lähes 20 vuotta.  Keväällä he viettivät viikon Helsingissä ja Espoossa hengaillen ja tulevaan kotimaahansa tutustuen. Saman viikon aikana he näkivät keväisen auringonpaisteen ja talvisen lumisateen. Heistä Suomi on ihmeellisen maa, eksoottisin, jossa he ovat ikinä käyneet.

Ystävästäni on siis jo alkanut fanittaa Suomea. Ensimmäisenä merkkinä on ollut Marimekon ja Uniqlon yhteistyöpallokuosi, josta esimerkkejä alimassa kuvassa. Kaikilla Pekingin "Suomi-rouvilla" kuuluu tätä nykyä olla yllään mustapalloa.

Sunnuntaina iltapäivällä perheeni oli kutsuttu heidän kotiinsa läksiäisiin. Tarjolla oli saksalaisia ja "suomalaisia" herkkuja, aitoja saksalaisia leivonnaisia tosin löytyy Pekingin saksalaisista leipomoista helpommin kuin suomalaisruokia. Lohikupposet olivat kädenojennus suomalaiselle kulinarismille. Lasten riemuksi paikalla oli kokonainen jäätelövaunu - keväisellä matkallaan Suomeen lapsia oli tyydytetty niin useasti jäätelöllä (meilläkin kyläillessään!) että he totesivat jonkin asian olevan ainakin yhteistä entisille ja tulevalle kotimaalleen: kaikissa syödään jäätelöä!

Tapasimme monia vanhoja tuttujamme ja vastasimme moninaisiin kysymyksiin paluusta kotimaahan. Se on kysymys joka askarruttaa jokaista expatriaattia. Mutta siitä lisää myöhemmin.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa jos jätät kommentin :)