Lapsiperhe itämaan ihmeissä

Lapsiperhe itämaan ihmeissä

keskiviikko 27. heinäkuuta 2016

Mökkeilyn ihanuutta osa 2


 
 
Mökillä tiskattavaa riittää, joten on aika opettaa toinen tiskari taloon. Kolmonen on innokas oppimaan. ”Emmä tee tätä rahasta”, hän väittää tädilleen, ”vaan rakkaudesta lajiin!” Hetken päästä hän laskee tienestejään, 2 euroa 30 senttiä jo tienattu. Innokkaasti hän lupautuu Isälle kantoavuksi kauppaan ja palaa iso karkkipussi mukanaan. Toinen samanlainen on kuopuksen kädessä, onhan hänkin ahkeroinut ja pessyt perunoita. Hän laskee perunoiden määrän ja ilmoittaa sitten taksansa tomerasti: ”kuuskyt senttiä”.
 


 


**

Kuopus tuo veljelle vielä yhden haarukan pestäväksi.

”Oisit ennemmi tuonu hyttysmyrkkyy!” tuskailee Kolmonen hyttysten nauttiessa ateriaansa puolustuskyvyttömän tiskarin jaloista. Lasten mielestä hyttysiä ei pitäisi tappaa ja he pitävät vanhempiaan hirveinä murhaajina näiden listiessä avuttomia hyttysparkoja. Tiskatessaan Kolmonen joutuu kuitenkin kyseenalaistamaan maailmankuvansa.  

Vähän myöhemmin hän toteaa veljelleen: ”Mä tei kaks tärkeet päätöst: 1. Täst lähtie mä TAPAN hyttysii. 2. Must tulee kasvissyöjä!”


 
 


 
Tätä päätöstä ei Isä ole tiedostanut ennalta hankkiessaan päivällistarpeita pitäjän marketista. Maalla ei ole totuttu nirsojen kaupunkilaisten vaatimuksiin, joten muikut vaativat vielä perkaamisen. Pojat katselevat kuinka Isä perkaa kaloja.

Kolmonen huudahtaa: ”Isä leikkaa kalalt päätä pois!” 

Sisko huhuilee mökistä: ”Hyi Isä, mitä sä teet?”

”Ruokaa…”

”Kiva syödä kalaa!” huokaa kuopus tyytyväisenä ja katselee Isän näppärissä käsissä luiskahtelevia hopeaselkäisiä kaloja.

 

 

 
 


 
 
Hän ei voi irrottaa silmiään kalan sisältä pursuavista suolista ja perästä valuvasta ruskeasta töhnästä. Hetken pohdittuaan hän ilmaisee huolensa: ”Mitä jos ruokapöydäs, sillo ku me syödään, nii ne kakkaa…?”
 
 

  
 
 

 

2 kommenttia:

  1. Huolensa kullakin, mutta toi viimeinen kirjaamasi sangen riemastuttava sellainen ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi huoli ei vaikuttanut ruokahaluun. Poika popsi kaksi muikkua ja perkasi ruodot ihan itse lautasellaan 😊

      Poista

Mukavaa jos jätät kommentin :)