Lapsiperhe itämaan ihmeissä

Lapsiperhe itämaan ihmeissä

lauantai 23. heinäkuuta 2016

Mökkeilyn ihanuutta osa 1

Äiti lähtee mökille vain jos on hellettä - tai ainakin 22 astetta. Viime kesänä tosin lapset pakottivat vanhemmat sinne lähes arktisissa olosuhteissa. Tänä kesänä mökille lähdettiin sinä päivänä, kun ilmatieteen laitos lupasi lämpenevää ja iltalehdet hehkuttivat ennätyshelteitä lööpeissään: "lähipäivinä +27 astetta" ja "koko loppukuun on tiedossa lämmintä".

Lähtöpäivä pääkaupunkiseudulla on kohtuullisen lämmin. Silloin pakataan ja körötellään pari tuntia ilmastoidussa autossa mökkiseudulle. Kuivatellaan kosteita petivaatteita auringossa ja siivotaan, imuroidaan kuolleet kärpäset ja juoksujalkaiset, elukoiden tuomat roskat ja pölyt.

Seuraava aamu valkenee harmaana ja viileänä. Mutta onneksi säätiedotus lupaa seuraavalle aamulle taas lämpenevää.

Toisena päivänä: melkein hellettä (18 astetta). Ja yhä säätiedotus lupaa huomiselle hellekelejä.

Kolmantena päivänä: yhä melkein hellettä (19 astetta). Säätiedotuksen mukaan seuraavana päivänä lämpenee todella.

Neljäntenä päivänä: edelleenkin melkein hellettä (oho, jopa 20 astetta). Vielä ei luovuteta vaan luotetaan siihen säätiedotukseen joka yhä edelleen maalailee etelän lämpötiloja seuraavalle päivälle.

Onneksi saunassa voi leikkiä että olisi oikeasti etelänkelit... (50 astetta, koska puusaunan lämmitystä on taas tauon jälkeen harjoiteltava -lämmintä siis kuin Dubaissa)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa jos jätät kommentin :)