Lapsiperhe itämaan ihmeissä

Lapsiperhe itämaan ihmeissä

perjantai 17. kesäkuuta 2016

Great Wall Ball


Muurilla lienevät käyneen kaikki Pekingin kävijät. Tämän yhden modernin maailman seitsemästä ihmeestä haaveilee moni matkalainen näkevänsä. Ehkä kuun asukkaatkin ihailevat sitä iltaisin katsellessaan tähtiä taivaalla. Päiväsaikaan sitä pitkin tarpoo tuhansia matkailijoita ja pekingiläisiä päiväretkeläisiä. Se lienee jopa koululuokkien suosikkikohde.

Mikäli vuosituhansia vanha muuri osaisi puhua, se varmaan haikeana muistelisi menneitä aikoja, ylimysten välkehtivää silkkiä ja kultaa, miesten uljautta ja naisten kauneutta. Surullisena se vertailisi noita muinaisia rikkaita aikoja nykyajan köyhyyteen ja ainaiseen harmauteen: paksupohjaisia kenkiä tallaamassa sen hienoja, vanhoja kiviä, matkalaisten ankeaa vaatetusta, muoviin pakattuja eväitä rumissa selkärepuissa… Ehkä se vilkaisisi omaa vanhentunutta olemustaan, paikoin paikkailtua ja kohennettua, mutta paikoin hyvinkin lohkeillutta, rapistunutta ja rapautunutta, ja ehkä pohtisi mielessään asioiden yhteyttä.

Tai ehkä sen muistot olisivat sotaisia, täynnä verisiä taisteluita ja uljaita sotureita, jotka luovuttivat henkensä maansa ja keisarinsa puolesta puolustautuessaan julmien viholliskansojen hyökkäyksiltä.

Mutta sitten vanha muuri kohentaisi ryhtiään ja jatkaisi kertomustaan: kerran vuodessa, eräänä toukokuisena lauantaina, koittaa sen ilta. Silloin se saa kokea ansaitsemaansa arvokkuutta ja kauneutta. Sillä sinä iltana sen juurelle kokoontuu ylhäisiä keisareita ja keisarinnoja, uljaita prinssejä ja kauniita prinsessoja. Sinä iltana silkki ja kivet säihkyvät. Sinä iltana muuri pääsee arvoiseensa juhla-asuun, menneiden aikojen loistoonsa. 
 
 
  
 
 
 Osa valokuvista on lainattu ystävältä ja julkaistu hänen luvallaan.
 
 


Tanssiaiset ovat parempiosaisten hupia, mutta taustalla on myös hyvä ajatus. Tanssiaisten ja siellä myytyjen arpojen tuotto menee kokonaisuudessaan hyväntekeväisyyteen. Hyväntekeväisyyden nimissä on saatu lahjoituksina myös hienot arpajaisvoitot, joista paras oli lentoliput kauas pois. Great Wall Ballin tuotto ohjattiin sydänsairaille lapsille, joista yksi on pikkuinen Little Flowerin orpokodista. Kyseisen orpokodin ja muiden vastaavien rahoituksesta hyvin suuri osa kerätään nimenomaan tämäntyyppisten päivällisten avulla.


Aikaisemmat kirjoitukseni aiheesta:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa jos jätät kommentin :)