Lapsiperhe itämaan ihmeissä

Lapsiperhe itämaan ihmeissä

keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

Paratiisisaari tuokiokuvina

Koiranelämää paratiisissa?

 

 
 
 
 
Eväsretken valmistelua
 
 
 
  
 
 
 
 
 


 
 
 

 


 
 
 
 
Flora
 
ja fauna
 
Onneksi tämä kaveri kuvattiin ulkona eikä se pudonnut yöllä katosta nukkuvan Äidin päälle ja puraissut tätä jalkaan. Kuten sukulaisensa teki parikymmentä vuotta sitten Balilla:
 

 
 


 


  
 
Paratiisikaan ei ole täydellinen paratiisi. Parinsadan metrin päässä perheen tasokkaammasta resortista ja sen upeasta rannasta näkee rannan todellisen tilan. Rantaa joudutaan nähtävästi tukemaan hiekkasäkeillä, koska meri huuhtoo hienon valkoisen hiekan mukaansa. Oletettavasti täällä on tehty sama virhe kuten aikoinaan Balilla ja saaren edustalta on tuhottu riutta, kun on ollut pulaa rakennusaineesta. Balilla on myöhemmin tilalle rakennettu tekoriutta estämään aaltoja lyömästä rantaan... Vastaavista ekosysteemin mullistavista virheistä Vietnamissa kertoo Sari täällä.  
 


 


Pienet asunnot ja vähän tilaa. Mihin tarvitaan säilytystilaa vieviä matkalaukkuja, kun kerran on keksitty pahvilaatikotkin? Kun vietnamilainen reissaa, matkatavarat kulkevat laatikossa:
 
 

 


 

 


3 kommenttia:

 1. Oi ei! Tuollakin ranta hävinnyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Valitettavasti ymmärtämättömyyden, tiedonpuutteen ja hallitsemattomasti kasvatetun turismin aiheuttamat jäljet ja "kehityksen" tulokset näkyvät kyllä melkein kaikkialla Kaakkois-Aasian paratiiseissa. :(

   Poista
  2. Meidänkin paratiisirannassamme, jos vähän kaiveli hiekkaa syvemmältä, niin säkkejähän sieltä paljastui! Liekö kaikki saaren rannat jouduttu "rakentamaan" uudelleen ja niitä varmaan on huollettava joka vuosi tuomalla uudet hiekat, joilla saadaan säkit piiloon...

   Poista

Mukavaa jos jätät kommentin :)