Lapsiperhe itämaan ihmeissä

Lapsiperhe itämaan ihmeissä

torstai 5. helmikuuta 2015

Kunnon aamupalalla pärjää koko päivän


Kuutena aamuna Äiti ja Isä katselevat aamun sarastusta aamiaishuoneen ikkunasta. Kuinka hotellin viereisellä umpikujalla juoksija harjoittelee pikaspurtteja kaverin ottaessa aikaa. Kuinka vanhempi mies ulkoiluttaa kiinanpalatsikoiriaan, jotka iloisina juoksevat hännät heiluen tutkimassa reviiriään ja moikkaamassa kavereitaan. Pienten koirien hahmoja ilmestyy pusikoista vastaamaan tervehdyksiin. Mies itse odottelee puolimatkassa, tekee samalla aamujumppaansa. Ihmisiä saapuu harvakseltaan töihin. Nähtävästi he ovat hotellin väkeä, sillä he kulkevat takaovesta. Etuovelle päästäkseen pitäisikin kiertää koko valtava kortteli.

Mitä tylsempi on hotelli, sitä kompensoi runsaampi aamupala. Sitä mieltä on Äiti, joka mieluummin yöpyisi tunnelmallisessa hotellissa. Mutta kansainvälisen ketjun liikemieshotellissa ei aamupalasta voi valittaa yksikään. Täällä britti saisi pekoninsa ja munakkaansa, amerikkalainen pannukakkunsa siirapilla. Suomalainen graavilohta (ehkä puuron puuttuminen häntä vähän haittaisi). Italialaiselle olisi mozzarellasalaattia ja salamia. Lapsille monen sortin muroja. Leipäpöytä vastapaistettuine leipineen tässä maailmankolkassa jättää suorastaan sanattomaksi.

Mutta mitä kiinalaiset syövät aamupalaksi? Vaikkapa löysän riisipuuron tapaista lihaliemellä tai mausteilla jatkettua congeeta. Erilaisia taikinanyyttejä, joiden sisään on yleensä leivottu jotain: Dim sumeja, höyrytettyjä taikinapullia, joissa on täytteenä esimerkiksi lihaa tai kalaa. Paistettuja dumplingeja. Won toneja, joissa on täytteen päällä ohueksi kaulittu taikinakerros. Nuudelikeittoa.

Joka aamu Äiti maistaa kaikkia kiinalaisen aamupalan herkkuja. Ei haittaa vaikka lounas jää väliin.


 

Wontonkeittoa: keitettyjä taikinanyyttejä ja kalen lehti lihaliemessä. Laihan liemen saa jokainen maustaa mieleisekseen.


 


Erilaisia paistettuja dumplingeja, seesaminsiemenpullia ja kurpitsapullia.


 

Merileväsalaattia, jossa on lihaliemessä liotettua rakkolevää.  Toisinaan lihaliemi on keitetty liian laihaksi, jolloin rakkolevä maistuu lähinnä sitkeälle limaklöntille. Mutta niinä päivinä, jolloin levässä on maukas lihaliemen maku, on tämä herkullisin ja raikkain salaatti, mitä äiti on aikoihin saanut maistaa. Juuri sellainen, jota maistaa kerran ja jonka makua kaipaa tämän jälkeen aina. Kuten sushin ja korianterin. 


 
 
Buffet-tiski on pitkä. Tässä on näkyvissä ainoastaan puolet siitä. Keitto valmistetaan asiakkaan valitsemista nuudeleista.
 

2 kommenttia:

Mukavaa jos jätät kommentin :)