Lapsiperhe itämaan ihmeissä

Lapsiperhe itämaan ihmeissä

sunnuntai 16. heinäkuuta 2017

Hemmetin hyvä ruoka


 
 
 
 
 
 

Talon erikoisuus, kahdeksaan kertaan leivotut pähkinäkakut


Tulista kesäkurpitsaa nauhana


Paistettua munakoisoa


EtikkafungustaKylmää kanaa


Kuumaa possunkoipea
 


Taikinarullat jotka kastetaan lihakeittoon


 
 


Jiaozit
 

Jiaozit keittiön puolella
 
 
 


 

Päivällistä odottaessa
 

Jonottajan tärkeä lappu: "Pieni pöytä A57 numero"
 


Ravintola on helppo löytää illan tullen
 
 

Datongin uudessa vanhassa kaupungissa on ravintola, joka on niin tunnettu, että kerrotaan jopa leskikeisarinna Cixin ruokailleen siellä. Tähän ainakin viittaa ravintolan nimi, sillä fèng lín tarkoittaa että riikinkukko (eli keisarinna) saapui. Herkullisen ruoan ja historian lisäksi tämä Fenglin Ge tarjoaa ihmettelemistä silmille, sillä koko ravintola on sisustettu mitä uskomattomimmin puuleikkauskoristein. Myös ulkoa päin se on näkemisen arvoinen, niin päivällä kuin illallakin.


Ravintolaan ei voi varata paikkaa, vaan jos mielii saada pöydän päivälliselle, on tultava ennen 17.40. Tuolloin salien ovet avautuvat ja sisään ryntäävät rientävät etsimään itselleen tyhjää pöytää. Mikäli ei ole riittävän ripeä ja jää ryntäyksessä muiden jalkoihin tai tulee myöhemmin paikalle, voi hakea kassalta jonotusnumeron. Eteisessä on tuoleja jonottajille ja kuulemma heille myös tarjoillaan juomia.


Vierailimme ravintolassa kolmeen kertaan. Ensimmäisellä kerralla lounasaikaan maistamassa kukanmuotoisia jiaozi-nyyttejä. Samana iltana tulimme päivälliselle ja onnistuimme nappaamaan yhden pöydän siitä huolimatta, että kiinalaiset rynnistivät joukolla ohitsemme varaamaan pöytiä. Onneksi yksi meistä tajusi kiertää toista kautta ja sai ylimmän parven viimeisen pöydän.  Maistelimme listan läpi herkullisia kylmiä annoksia, kuten tulisia kesäkurpitsanauhoja ja kirpeän etikkaista fungusta.

 
Toisena iltana saavuimme myöhään, tuntia ennen sulkemisaikaa. Jonotimme hetken lappu kourassa, mutta onneksi vielä saimme pienen pöydän alasalista. Tällä kertaa kokeilimme muutamaa lämmintä ruokaa, joista mielenkiintoisin oli taikinaiset tötteröt, jotka puiseen kennoon aseteltuina muistuttavat ihan hunajakennoa. Nämä taikinatötteröt kastetaan liemeen, jonka voi valita kolmesta eri vaihtoehdosta. Meidän valintamme muistutti suomalaista lihakeittoa, mutta hyvää oli.
 

Viimeisenä päivänä olisimme halunneet syödä vielä myöhäisen lounaan samassa ravintolassa, mutta se (kuten kaikki Datongin ravintolat) menee kiinni aikaisin ja aukeaa vasta illalla. Niinpä odottelimme viimeiset tunnit hotellin baarissa lähtöä lentokentälle ja täytimme vatsamme tylsästi ranskalaisilla perunoilla, listalla kun ei paljon valinnanvaraa ollut. Lentomme oli myöhään emmekä uskaltaneet jättää ruokailua Datongin pienelle lentokentälle. Eikä sieltä olisi ravintolaa löytynytkään. Olisimme saaneet tyytyä kuivamuonakeittopurkkeihin – kuten kiinalaiset.

Monet yllä olevista kuvista on lainattu ystävältäni Linniltä, jonka kertomus löytyy täältä.
 
 
 


 

 
 

2 kommenttia:

  1. Nam! Näyttää herkulliselta ja miljöö on ihanan kiinalainen:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todella kiinalainen. Oikein kaiverrusten ja koristusten yltäkylläisyys. Julkaisin kuvat vain osasta, näkemistä riittää vielä paikan päälläkin :)

      Poista

Mukavaa jos jätät kommentin :)