Lapsiperhe itämaan ihmeissä

Lapsiperhe itämaan ihmeissä

maanantai 25. toukokuuta 2015

Onni on: toimivat kodinkoneet

Kun pesukone ja mikro ovat rikki, imuri on huollossa, netti ei toimi, puhelin, tietokone ja hälytysjärjestelmä reistailevat, niin mitä jäljelle jää? Mikroa ilman selviää, mutta pyykinpesukone ja imuri ovat aika must lapsiperheessä. Äiti koputtaa puuta, ettei jääkaappikin hajoaisi.

Tiistaina nettiyhteyden korjaaja tuli tarkistamaan tilanteen. Samanaikaisesti saapui paikalle hälytysjärjestelmän huoltaja. Hälytin tuli kuntoon, nettiyhteys ei. Puhelinlaitoksen mies totesi, että oikosulkuhan se on ja tarvitaan järeämmät laitteet sen paikantamiseen.

Keskiviikkoaamuna Äidin lähtiessä kotoa kuopuksen kanssa, saapui paikalle kaivuri muutaman työmiehen saattelemana ja koko kadun pätkä kaivettiin talon edestä auki. Muutaman tunnin päästä aukko oli täytetty, kaivuri ja miehet lähteneet ja Äidin puhelimen piippasi viestiä, että ongelma on ratkaistu. Ja nyt se netti toimii – ihan oikeasti!
 
Kaivanto paikattu - nettiyhteys korjattu!
 

Mieleni minun ei toimivi...


Torstaina Mielen huoltomies saapui jo aamuseitsemältä. Puolen tunnin päästä hän lähti ja totesi pesukoneen moottorin vaativan vaihtoa. Uusi moottori vaihtoineen maksaisi 670 euroa. Isä teki Mielelle reklamaation. Aikaisempi pesukone oli tullut tiensä päähän kahdeksassa vuodessa, koska sen moottori ei ollut kestänyt petauspatjojen painoa lingotessa. Koska Äiti ja Isä halusivat ympäristöystävällisesti kestävän ja hyvän koneen, olivat he uskoneet Mielen mainoksia, joiden mukaan Mielen pesukoneet on testattu kestämään jopa 20 vuotta, ovathan ne rutkasti muita merkkejä kalliimpiakin! Varmuuden vuoksi Äiti ei enää pessyt uudessa koneessa petareita eikä mattoja, vaan vei ne aina pesulaan. Siitä huolimatta tämä Mielen pesukone tuli normaalista perhepyykistä tiensä päähän aivan samassa ajassa kuin edellinenkin: kahdeksassa vuodessa!

Miele vastasi heti reklamaatioon ja lupautui tulemaan vastaan 15 % korjauskuluissa tai uuden Mielen pesukoneen hankinnassa. Halvin tämänmerkkinen kone maksaisi kuitenkin 1200 euroa, kaksinkertaisesti muihin merkkeihin verrattuna! Jos taas vanhan koneen korjauttaa, tulee uusi moottorikin maksamaan alennuksen ja kotivakuutuksen jälkeen 420 euroa. Isä pani uuden valituksen Mielelle. Toista kertaa tämän merkin kodinkoneita ei taloon aiota enää hankkia, mutta tässä muuton paniikkitilanteessa Äiti ei enää ennätä toistakaan pesukonetta etsiä. Naapureissa on parin viikon aikana pesty jo 12 täyttä koneellista arkipyykkiä sekä lisäksi Äiti on pessyt villavaatteita talvivarastoon. Kone on siis tällä erää pakko huollattaa, mutta mikäli Miele ei tule enempää vastaan, Isä varmaan tekee valituksen Kuluttajavirastoon.  
Seuraava pesukone onkin sitten Bosch. Tästä merkistä Äidillä on paljon hyvää kokemusta, sillä takuu ainakin pelaa vaikka laitteet eivät pelittäisi. Ostettuaan viisi vuotta sitten silityskeskuksen on se hajonnut jo ainakin neljä kertaa. Ja joka kerta Äiti on saanut tilalle upouuden laitteen ja tälle uuden takuun. Ei kovin ympäristöystävällistä, mutta ainakin firma toimii kuluttajan kannalta vastuullisesti. Toivottavasti se samalla ottaa myös vaarin virheistään ja parantaa tuotekehittelyään.Takuu pelaa***

Äidin ”korjaama” hana muuten petti kahdessa päivässä! Mahtaako siis ilmastointiteippikään enää olla entisensä? Tosin hyvin sillä korjattiin tyttären Äidiltä lainaamat vaelluskengät, joiden pohja petti kesken viikonlopun vaelluksen (tehneet yhden aikaisemman vaellusreissun, 17 vuotta sitten…)
 


Esikoinen palasi vaeltamasta...

 

Kahvinkeitin ja leivänpaahdin sen sijaan ovat nähtävästi ikuisia, huolimatta siitä, että kahvinkeittimeen on jo johto kerran vaihdettu ja keittimen murtunut kansi on paikattu teipillä.


Isän opiskeluaikainen kahvinkeitin: Rowenta vm. 93 - käytännöllisin, kestävin, paras! 
 
 
Tulipa Äidin aamutuimaan testattua myös hälyttimen toimivuus. Hän käväisi kellarissa pakastimella ja unohti ottaa hälyttimen pois päältä. Palattuaan yläkertaan häntä odotteli kolme säikähtänyttä lasta ja korvia huumaava ulina. Seuraavaksi tuli iloinen aamutervehdyksen vartijalta… Hyvin siis toimii taas hälytin :o

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa jos jätät kommentin :)